Thuis Espresso Maken: De Ultieme Gids Herzien

Thuis Espresso Maken De Ultieme Gids

Dit is het, mensen. Als je snakte naar een fluwelen klodder cafeïnehoudende goedheid in een demitasse gemaakt van de perfecte, hippe locatie die bekend staat als je keuken , dan is hier de gids met alles wat je moet weten over hoe je thuis espresso kunt maken.
Voordat we ingaan op de technieken en hacks en stukjes goed gepolijste wijsheid, zijn er een paar dingen die je moet weten. Het belangrijkste is dat je niet alles weet over dit heerlijke Italiaanse drankje.

Ja, dit is zojuist bootcamp geworden. Nee , je mag de badkamer niet gebruiken, brouwstrijder!

Ik maak een grapje. Je kunt even naar het toilet gaan, maar onthoud dat de met chocolade omhulde espressobonen die je het afgelopen jaar hebt gedronken leugens waren .

De Waarheid

Uw blaas leeg? Kan ik nu verder? Geweldig!

Leugens! Allemaal leugens. Espressobonen zijn, om het duidelijk te zeggen, een ding . Het brandproces verandert ze niet op magische wijze in espressobonen. In plaats daarvan voegt de bereiding de espressotitel toe aan de demitasse . Het is wat je met de bonen doet dat bepaalt welke mooie Italiaanse naam het krijgt.

Zolang je de juiste apparatuur hebt, kan elke zak verse koffiebonen je een uitstekende espresso-opname geven. Er zijn echter bonen en braadstukken die door de maker worden aanbevolen, en dat zijn degenen die je (alhoewel ten onrechte) bestempeld als espressobonen.

Als je net begint, kun je de suggestie overwegen. U moet weten dat het espressoproces uw favoriete merk of boon maakt. Koffie is heerlijk, het is mijn brood en boter, mijn vlees en aardappelen, de enige manier om mijn dag door te komen, maar een deel van de aantrekkingskracht is dat ik er een uur aan kan nippen.

Espresso is de essentie in de 227gm. Espresso is een enkele ounce van verrukkingen. De totale ervaring kwam neer op een paar hemelse minuten. Een goede trekkracht is het totale pakket, mijn vriend, en die perfectie in je eigen keuken krijgen is gemakkelijker dan je denkt.

Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat er twee opties zijn. Je kunt dit lezen in de volgorde waarin ik het je presenteer en echt leren over espresso van binnen en van buiten, echt dit ding doengoed , of u kunt doorgaan naar de kale informatie en gewoon krijgen wat u nu wilt zonder de volledige inspanning te leveren. Uw oproep.

De Woordenschat

Elke keer dat je iets nieuws leert, is het alsof je met je hoofd in het diepe duikt om een nieuwe taal te begrijpen. Ik ga je een voordeel geven en je een klein woordenboek geven hier, nu meteen.

  • Zuur: dit zijn de slechte dingen. Het is wat kan knoeien met je spijsverteringskanaal en je zult je waarschijnlijk iets vaags herinneren, zoals melk, is pH-basis uit de middelbare schoolwetenschap. Ik definieer dit alleen voor de volgende definitie.
  • Zuurgraad De goede dingen. Recensenten gebruiken dit als ze het over smaak hebben – en het wordt vaak gebruikt om bonen te beschrijven die op grotere hoogte zijn geteeld, wat buitengewoon wenselijk is. Hoge zuurgraad is goed. Hoge niveaus van zuur zijn slecht.
  • Espresso: Dit is mijn favoriete woord als het om espresso gaat. Het zijn de schattige kleine kopjes waar deze one-ouncers in gaan. Laat dat woord van je tong glijden en geniet ervan.
  • Aanstampen is In de koffiewereld verwijst dit naar het stevig verpakken van de koffie in het filter/mandje van de espressomachine.
  • Om een kans te maken: dit is ouderwets jargon, als je er echt over nadenkt. Het gaat terug tot de eerste espressomachines, toen je aan een hendel moest trekken om je kopje verrukkingen te krijgen.

Geografie

Ik kan me mijn laatste aardrijkskundeles niet herinneren. Als ik er een had, was het waarschijnlijk op de middelbare school. Moeten ze dat nu in de geschiedenis doen? Ik heb dat antwoord niet, maar waar ik wel het antwoord op heb, is uit welke landen je je koffiebonen zou moeten oogsten.

Ik bedoel, niet jij persoonlijk , maar een goedbetaalde boer in het buitenland. Ik verwijs naar de landen waar u op moet letten bij het bladeren door de plaatselijke supermarkt of zakelijke gangpaden. Verse bonen zijn het lekkerst, dus zorg ervoor dat je een plaatselijke coffeeshop bezoekt voor wat versgeperste zakjes.

Nu, hier is het ding over de locatie: bonen smaken anders op basis van de grond waarin ze zijn gekweekt. De bodem is, heel duidelijk, anders, afhankelijk van het stuk land dat wordt gecreëerd.Espresso gemaakt van koffiebonen die op verschillende bodems zijn geteeld, kan anders smaken.

Het is eenvoudig, echt waar.

Het wordt nog makkelijker

Midden- En Zuid-Amerikaans/Caribisch

Deze bonen zijn waarschijnlijk waar je aan denkt als je aan koffie denkt. Dit is waar Amerikanen aan denken als ze aan koffie denken. Ze zijn licht van lichaam, hebben een hoge zuurgraad en zoete smaken. Dit is de Dunkin-Starbucks-standaard en het is een geweldige plek om te beginnen als je je smaakpapillen wilt verbreden, maar je smaakpapillen niet wilt schokken.

Afrikaans/ Midden-Oosters

Dit zijn de dingen waar liefhebbers enthousiast over zijn. Het is zoet en wordt vaak in dezelfde taal als wijn genoemd. Je moet het minstens één keer proberen, zelfs als je maar een koffiekenner bent.

Indonesisch-Aziatisch-Pacific

Als je maag een beetje gevoelig kan zijn, wil je misschien naar deze heerlijke bonen gaan. Met deze lagere zuurgraad verlies je ook niets. Deze bonen zijn rijk aan aardse en bloemige tonen. Ze zorgen voor complexe espresso’s die je zullen verrassen. Ze staan erom bekend dat ze ook goed mengen met melk, dus ze zijn geweldig voor al je combo-drankjes: black and tans, macchiato’s, enz.

Dit maakt de koffiebonenindustrie een stuk eenvoudiger . Verschillende merken hebben verschillende merkstrategieën, geheime brandmethodes en brengen zichzelf anders op de markt. We kunnen allemaal rondhangen en doen alsof een coole, trendy stem en kleurenpalet de manier waarop we het product proeven niet verandert, maar ik denk dat we allemaal liegen.

Vind een tas uit de regio die het lekkerst is voor je tong, in een braadstuk waar je blij van wordt, met een merk dat je doet glimlachen, en je bent klaar.

Historisch Gesproken

U kunt een kans maken met honderden jaren ervaring achter u als u weet hoe de machine die u vandaag gebruikt, is ontstaan. Ik ga nu niet in op de eigenlijke machines zelf, maar je kunt hier de beste espresso-schoonheden bekijken.

De geschiedenis van de espressomachine wordt op een vergelijkbare manier uitgesplitst. Het begint met Moriondo (een Italiaanse man die op het idee kwam) en eindigt met Martina (de vrouw die het waarmaakte). Vrouwen weten hoe ze dingen voor elkaar moeten krijgen ; wat kan ik zeggen?

Ondanks Martina’s onvermoeibare werk aan de prototypes, bewaakte Moriondo ze angstvallig. Hij deed niets anders dan hier en daar wat bij te schaven en toen hij stierf, kregen anderen de kans om een poging te wagen.

Deze prototypes werden verbeterd door Bezzera, die brouwkoppen aan de machines en de portafilter toevoegde. Hij bereikte zelfs temperatuurperfectie – 195 graden F. Het was echter Desiderio Pavoni die uiteindelijk de hele wereld een dienst bewezen en deze machines aan het publiek presenteerde.

Pavoni voegde de eerste drukklep toe, waar ons ouderwetse jargon vandaan komt – je moest aan de hendel trekken om het water uit te drukken , nu meestal aangeduid als een schot trekken.

The Smithsonian heeft een meer gedetailleerde versie van het verhaal.

Waar dit uiteindelijk op neerkomt, is dit: er is een goed beproefde wetenschap voor het maken van een espresso, en dat is wat zorgt voor de perfecte espresso-opname. Hij weegt 709 gram. Hij weegt 709 gram. Die woorden komen rechtstreeks van Illy, de mond van de Italiaanse koffiezetapparaten, via verschillende andere bronnen, naar mij, en dan rechtstreeks naar jou, dus je weet dat ze goed zijn.

Hulpmiddelen En Variabelen

Als je dacht dat je weg zou komen met alleen de juiste koffie te kiezen en je zou helemaal gek zijn, nou … Je hebt het niet mis . Hoewel het kiezen van de juiste koffie slechts het halve werk is, zijn er veel andere factoren waarmee u rekening moet houden. Uw omgeving moet ideaal zijn, dus laten we het waarmaken.

Je wilt niet dat je schot wordt verontreinigd door zoiets stoms als water . Gebruik een Brita filter om je machinetank te vullen of, nog makkelijker, kies voor een machine met ingebouwd waterfilter. Zorg ervoor dat u bijhoudt hoe vaak het moet worden gewijzigd. Het waterfilter moet worden gecontroleerd als uw brouwsel een ongewone smaak krijgt.

Vervolgens wil je een behoorlijke hoeveelheid tijd besteden aan het focussen op hoe je maaltje hele bonen op. Als je instort en voorgrond koopt, zorg er dan voor dat ze fijn, fijn, fijn zijn , zoals Ryan Reynolds of Blake Lively. Of allebei. Je snapt mijn drift. Om dit resultaat te bereiken met hele bonen heb je een conische maalschijf nodig.

Nadat je je koffiemolen op de juiste stand hebt gezet, wil je nadenken over de maling-waterverhouding. Begin met 18 tot 21 gram maling voor een dubbele espresso, en je kunt van daaruit meer of minder aanpassen, afhankelijk van je eigen unieke, sneeuwvlok-smaakpapillen. Deze verhouding wordt een dosis genoemd . U kunt ook een weegschaal gebruiken om de hoeveelheid te meten. Het zal ongeveer 30 gram wegen. De maling moet los en klonterig lijken.

Onthoud dat espresso gaat over de koffie-input en de drankopbrengst. Een gemiddelde espresso shot zou ongeveer 30-40 gram (of 57 gram) moeten wegen, maar dat kan variëren , afhankelijk van de crema .

Die 18 tot 21 gram van de goede dingen moeten worden aangedruktin de portafilter (de gadget die het koffiedik vasthoudt tijdens het brouwproces). Aanstampen in koffie is hetzelfde als aanstampen door Webster – hoewel we misschien geen explosiegat hebben dat gevuld is met klei of zand om aan te stampen, is het concept hetzelfde. Je moet de maling mooi en strak inpakken, zodat het water geen andere keuze heeft dan te mengen en te vermengen en al die heerlijke smaak en subtiele tonen naar buiten te slepen.

Het laatste dat je nodig hebt, is een espresso-tamper. Je kunt er 6 of 100 dollar aan uitgeven, dat is helemaal jouw keuze, maar deze gadget maakt de deal af. Het apparaat is makkelijk in gebruik. Druk de grond gewoon gelijkmatig naar beneden. Het is niet al te moeilijk, maar je moet ze erin duwen. Het ideale gewicht is 14 kg druk, en je kunt voor de zekerheid je weegschaal tevoorschijn halen, maar uiteindelijk weet je het gewoon. Het wordt een tweede natuur.

Ik suggereer dat je de tijd moet nemen en je gek moet voelen terwijl je indruk probeert te maken op je vrienden tijdens je volgende kleine bijeenkomst.

Oh! Je hebt nog één ding nodig! Hoewel ik niet loog, geloof ik wel dat je je espresso shot op een mooie manier moet presenteren. Met een paar prachtige demitasses krijg je echt een espresso-shot mee naar huis. Deze schoonheden zijn gewoon te mooi om te laten liggen.

Akkoord. We zullen. Dat is alles wat ik te zeggen heb.

Oké, mijn brouwers. Het is tijd!

De Instructies

Oké, laten we dit doen. Doorloop dit stap voor stap, te beginnen met de machine.

STAP 1

Espressomachine aanschaffen. Of je het nu koopt bij de dichtstbijzijnde goede winkel of je favoriete online winkel met uitstekende bezorgopties die zo handig zijn dat het voelt alsof je vals speelt in het leven, maakt voor mij geen verschil!

STAP 2

Het is een gemakkelijke taak die u kunt doen met elke espressomachine voor één portie. Na dit punt raad ik aan om de goede oude handleiding te bekijken, omdat mijn voorkennis daar ongeveer ophoudt. Lees gewoon de handleiding en slik je trots in.

Ja. Het is absoluut nog erger dat de afdruk zo klein is en de instructies zo droog, maar zuig het op als de brouwmeester die je bent en doe het gewoon. Oké, ik kan niet alles opschrijven wat je leest. Dit zal u ook vertellen of u moet investeren in een Brita-filter of dat uw model een deal heeft. Misschien vindt u sommige machines die aanbevelen om te spoelen met azijn of andere ongebruikelijke dingen. Let op.

STAP 3

Zodra dat allemaal is voltooid, wilt u de tank met water vullen. Overschrijd de maximale waterlimiet niet. Je weet wel. Gezond verstand dat soort dingen.

STAP 4

Bij het maken van een espresso shot draait alles om warmte. Die warmte moet bij de machine beginnen. Wees geduldig, jonge Padawan. Spring niet op het pistool, maar laat de machine opwarmen.

Dit hoef je niet de eerste keer te doen dat je je espressomachine gebruikt. Het zal uw ervaring echter nog aangenamer maken. Als alles eenmaal werkt, wil je wat recht water door de machine laten lopen. Dit verwijdert het stilstaande water dat misschien in de leidingen heeft gezeten, zodat het goede, verse spul een direct pad naar de portafilter heeft.

STAP 5

Zodra dat is gebeurd, is het tijd om je koffie te malen en te meten. Maal voor een double shot espresso tussen de 18 en 21 gram met een conische maalmolen. Maak de grond zo fijn als ze komen. Om de juiste hoeveelheid te krijgen, raad ik aan om een keukenweegschaal te gebruiken.

STAP 6

Zoek de portafilter – het is waarschijnlijk een zeer zichtbare handgreep die vooraan uitsteekt. Het verwijderen ervan zou heel eenvoudig moeten zijn, maar lees de instructies op elke manier om er zeker van te zijn dat u het goed doet. Ik herhaal dit niet alleen om mijn achterste te bedekken in het geval dat u uw machine breekt terwijl u deze aanwijzingen volgt. Nee.

Portafilters lijken erg op kleine brouwmandjes. Een portafilter bestaat uit drie hoofdcomponenten: het handvat, een filtermand en de trekveer, die de mand op zijn plaats houdt terwijl er water doorheen stroomt.

STAP 7

Zodra de koffie in het filtermandje zit, schudt u het portafilter een beetje om de maling gelijkmatig te maken, gebruikt u uw vingers en zorgt u ervoor dat het gelijkmatig wordt verdeeld.

STAP 8

Nu stampen . Ik beloof het, de uitbetaling is geweldig. De druk van 14 kg is gelijk, wat resulteert in een sterkere trekkracht.

STAP 9

Kies je demitasse en leg deze onder de tuit.

STAP 10

En laat eh scheuren.