Extra grove grond

Deze malingen lijken veel op peperkorrels. Deze malingen worden het best gebruikt om cold brew koffie te maken. De steile tijd is lang voor koud brouwen, dus je kunt zien hoe dit onze gouden regel voor maling volgt – de grofste gronden hebben een langere extractietijd nodig, en koud brouwen duurt meestal 12 uur.

Grove grond

Grove gronden hebben dezelfde consistentie als koosjer zout. Deze worden het best gebruikt voor french press koffie, cupping of standaard percolators. Koffie van de Franse pers wordt meestal in ongeveer 4 minuten gezet. Dit is iets minder dan cold brew, maar duurt nog steeds langer.

Medium-grove gronden

Medium-grove koffiedik is het beste voor Chemex, slimme druppelaars en café-solobrouwers. Net als zanddeeltjes is de totale extractietijd om bijvoorbeeld een slimme druppelaar te maken minder dan 2 minuten. We werkten langzaam naar beneden op de tijdschaal, evenals op de schaal van de maalgrootte.

Middelgrote gronden

Deze maling is ideaal voor dripkoffie. Het is de standaard dump-it-in-the-basket-and-magic-sap-comes-out maling, en vaker wel dan niet wat standaard wordt verkocht als voorgemalen zakken koffie.

Medium-fijne gronden

Kegelvormige pour-over-brouwsels, sifonkoffie en druppelmachines met platte bodem neigen naar deze maling, maar ze kunnen ook goed werken met middelgrote gronden. Dit is waar experimenten om de hoek komen kijken, om eerlijk te zijn. Geen van beide levert een slechte kop op, dus je kunt net zo goed een paar soorten maling proberen en je persoonlijke voorkeur vinden.

Fijne gronden

Om geweldige espresso shots te maken, heb je deze maling nodig. Als je iets anders dan fijne grond hebt gebruikt, staat je een verlichting te wachten, mijn brouwers. Fijne koffie is degene die je nodig hebt voor mokapotkoffie.

Superfijne gronden

Het grote gebruik voor deze banketbakker-suikerachtige gronden is Turkse koffie.

Waarnaar Te Zoeken

Er valt niet te onderhandelen over dit ding met voorgemalen koffie. Koop een nieuwe tas. De molen die u gebruikt, is wat u kunt bespreken. Ik noemde het conische maalsel eerder, maar laten we het hebben over het gebruik ervan.

Handmatige opties zijn om een aantal redenen leuk: ze nemen heel weinig ruimte in beslag in uw kast, passen comfortabel in één hand en zijn uniek draagbaar. Handmatige slijpmachines zijn geweldig voor kampeerders (hoewel ik me niet kan voorstellen waarom ). Alleen omdat je hebt besloten om op bomen te pissen, in de aarde te slapen en dagenlang in je eigen zweet rond te sjokken, wil dat nog niet zeggen dat je geen heerlijke kop Joe mag hebben, toch?

Een leuke bonus is dat handmatige grinders erg goedkoop kunnen zijn.

Kiezen voor automatische conische maalschijven biedt minder handtraining, maar vereist iets meer uit uw portemonnee. Een goedkope grinder zal hoogstwaarschijnlijk nepmesjes produceren. Een goede kan echter tot 40 maalopties bieden.

Handleidingen klokken rond de 15, maar kunnen ook meer van je beste gokgevoel hebben, waarbij de ene richting goed is en de andere grof.

U zult merken dat beide veel meer bieden dan de 7 opties die we hebben besproken. Met deze kleine aanpassingen kunt u uw ochtendkoffie personaliseren. Er is geen geheime formule om de perfecte maling te vinden. Je kunt fijn of medium grof gebruiken, afhankelijk van het soort koffie dat je zet. Voor cafeïneverslaafde smaakpapillen kunnen kleine variaties een groot verschil maken.

Handmatige slijper

  • Zeer betaalbaar
  • Het is gemakkelijk om voor één of twee koffie te hebben, maar het kan behoorlijk inspannend zijn om meerdere kopjes koffie te zetten.
  • Ongeveer 15 instellingen
  • Het is gemakkelijk te vervoeren en te gebruiken

Geautomatiseerde Grinder

  • Kan een stuk wisselgeld kosten
  • Makkelijk om koffie te zetten voor zoveel mensen als je wilt zonder jezelf een carpale tunnel te geven
  • Vaak zijn er meer dan 40 instellingen
  • Groter en vereist elektriciteit (meestal)

Probleemoplossen

Er gebeuren problemen. Soms smaakt koffie niet zo goed als zou moeten. Dit is meestal te wijten aan een gebruikersfout. Dat is oke, dat wel. Het is mogelijk.

SCENARIO I

Jij: Koffie smaakt naar afval. Wat moet ik doen?

Ik: Het spijt me dat te horen, jochie. Wat voor soort vuilnis? De zure of de bittere soort?

Jij: Het is zo zuur dat het net zo goed een Kernkop kan zijn.

Ik: Het is geen probleem, mijn vriend. Je koffie is te weinig geëxtraheerd, dus je koffiedik is waarschijnlijk te grof. Voor wat je ook probeert te bereiken, gebruik een kleinere maling. Als dat het probleem niet volledig oplost, overweeg dan de brouwtijd. Het kan zijn dat je je koffie niet genoeg tijd geeft om al zijn heerlijke sappen eruit te halen.

SCENARIO II

Jij: Deze kop Joe smaakt naar batterijzuur. Het kan nog beter.

Ik: Je zou kunnen proberen het wat vriendelijker te vragen, maar om de waarheid te zeggen, ik begrijp het. Slechte koffie kan ernstige chagrijn veroorzaken. Welk niveau van bitter proef je?

Jij: Welk deel van accuzuur begrijp je niet?

Ik: Nou, goed dan. De koffiedik is te fijn en uw koffie is te veel geëxtraheerd. Voor een kopje koffie dat niet vervuild is met afval, maalt u de bonen in grotere mate.

SCENARIO III

Jij: Het is zuur. Het is bitter. Het is letterlijk het ergste dat ik ooit heb geproefd.

Ik: Woef. Ruw. Ik zou zeggen dat ik me slecht voel, maar je luisterde niet naar me. U gebruikt geen conische maalmolen, of u heeft uw koffie voorgemalen. Inconsistent gemalen koffie zal onder- en overextractie veroorzaken, wat resulteert in een schadelijke mok die lang daarna een walgelijke nasmaak achterlaat.

Jij: het spijt me.

Ik: Dat zou je moeten zijn.

Tot Slot

Het is veel belangrijker om de juiste maling voor je koffie te kiezen dan de meeste mensen beseffen. Zelfs koffiekenners vergeten dit wel eens. Gebruik deze koffiemalingstabel – deze ultieme gids – om je dromen van het perfecte brouwsel te realiseren.

Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je persoonlijke kopje perfect maakt, zul je je afvragen hoe je zoveel jaren blindelings koffiedik (van onbekende maalgraad) in een willekeurig mechanisme naar keuze hebt gedumpt.

Welkom in je verlichte staat.

Deze afbeelding insluiten op uw site (kopieer de onderstaande code)