Koudgeperste Espresso. Voor De Zoete En Zachte Cafeïneliefhebbers

Koudgeperste espresso is geweldig voor zomerochtenden. Het staat op het menu bij grote koffieketens zoals Starbucks, dus het is gemakkelijk te vinden. Wat maakt koudgeperste espresso zo bijzonder?

Is het mogelijk om het thuis te maken? Koffieliefhebbers willen misschien liever geld besparen en de kosten vermijden om naar een coffeeshop te gaan.

Laten we eens kijken naar de ins en outs van het drankje en wat u kunt doen om de rij bij de drive-thru over te slaan.

Wat Is Koudgeperste Espresso?

Barista’s maken koudgeperste espressodranken met koud water en een espressomachine. Maar de koudgeperste espressomachine die ze gebruiken is anders dan de traditionele voor gewone espresso. Er is een ander zetproces dat begint met een grove maling van de koffiebonen.

Daarna gebruikt de machine opwaartse druk om de bonen en het water gedurende 45 minuten te trekken. Koude espresso stijgt niet in temperatuur zoals ijskoffie. De temperatuur blijft gedurende het hele proces koel.

Is Er Een Verschil In Smaak?

Ja! Gewone hete espresso is meestal sterk en bitter. Sommigen zouden espresso zelfs een van de meest gedurfde cafeïnehoudende dranken noemen.

Koudgeperste espresso is iets zoeter en zachter dan gewone espresso. Het gaat goed samen met zuurder smakende dranken. Denk aan citrusdranken zoals limonade of bruisend water met grapefruitsmaak.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Waarom De Buzz?

Grote koffieketens bieden koudgeperste espresso-shots in klassieke Americano of gemengde stijlen. Het kan worden toegevoegd aan melanges met siropen, ginger ale en grapefruitaroma’s.

Het is fijn om zonder hitte te kunnen genieten van een espresso shot. Hoewel er subtiele verschillen zijn in smaak en combinaties, is koudgeperste espresso meer compatibel met zomerse smaken dan warme. Naarmate het weer warmer wordt, zijn koude en ijskoffiedranken populairder.

Waar Kan Ik Koudgeperste Espresso Krijgen?

Het drankje is niet bij elke coffeeshop of keten verkrijgbaar. Het kan slechts voor een korte tijd beschikbaar zijn, of het kan niet langer dan een maand beschikbaar zijn. U kunt de online menu’s bekijken of de restaurants bellen voor meer informatie.

Maar als u geen tijd of moeite wilt besteden, kunt u ervoor kiezen om uw eigen thuis te maken. Je moet je koffiebonen malen tot je een grove textuur krijgt. Je kunt een donkere, lichte of medium branding gebruiken.

Nadat je de bonen hebt gemalen, wil je zo snel mogelijk gekoeld water of water op kamertemperatuur toevoegen. U kunt gebotteld, gefilterd of gewoon kraanwater gebruiken.

Zodra je het water hebt gemengd, ga je gang en bedek je de container waarin je de vloeistof hebt. Zet het minimaal 12 uur in de koelkast. Na 12 uur of langer de container eruit halen en de vloeistof filteren.

U kunt uw gewone koffiefilter gebruiken. Nadat je de espresso hebt gefilterd, ga je gang en voeg je de ingrediënten naar keuze toe. Je kunt suiker of Splenda toevoegen.

Heb je liever creamer en melk? Ga je gang en voeg je keuze aan siropen toe, of meng het nog verder. U kunt meer water toevoegen om de espresso te verdunnen als deze te bitter of te sterk is.

Moet Ik Die Zelf Maken?

Het nadeel van het thuis maken van koudgeperste espresso is hoe lang het duurt. Als je je koffiefix in een handomdraai nodig hebt, wil je de rij bij je plaatselijke coffeeshop trotseren. Voor sommigen is het niet de moeite waard om uren te wachten of genoeg espresso te maken om bij de hand te hebben.

Anderen geven de voorkeur aan de kwaliteit en smaak van espresso uit hun favoriete keten. Sommigen geven de voorkeur aan de kostenbesparing en controle van het maken van hun eigen koudgeperste espresso. Je kunt ook thuis je eigen koudgeperste espresso maken als er geen winkels in je buurt zijn.

Afsluitende Gedachten

Koudgeperste espresso is een koelere versie van traditionele espresso. Het heeft de voorkeur van degenen die genieten van koude koffiedranken in de zomer of bij warmer weer. Het is belangrijk om het te vinden en te weten waarmee je het moet mengen.

Omdat de smaak van koudgeperste espresso zachter en minder zuur is dan gewone ijskoffie, wil je het niet met dezelfde ingrediënten mengen. U kunt experimenteren met citrus- en zure dranken en smaken in plaats van vast te houden aan meer neutrale dranken.

Het vergt geduld en planning om koudgeperste espresso bij u thuis te maken. Het brouwproces kan bijna een uur duren als je toevallig een machine hebt die het doet. Anders kijk je met de hand naar een volledige dag.