Hoe Maak Je Cold Brew Koffie - De Ultieme Gids CoffeeorBust.com

Koude Koffie Zetten – De Ultieme Gids

Koude Koffie Zetten  De Ultieme Gids

Cold brew coffee is helemaal in op dit moment, dus het is logisch dat je op de kar wilt springen. Het is mogelijk om het voor veel te kopen tegen de dichtstbijzijnde dollar, of het zelf te maken voor centen per dag.
Hoewel ik er alles aan doe om geld te besparen, is koud brouwen de beste manier om echt heerlijke koffie te maken. Ik ben hier om je te helpen, mede-koffiedrinker, want ik ga je laten zien hoe je koffie koud zet.

De Proloog

Ons verhaal begint ongeveer 6.303 mijl verderop, in Japan. Met name in Kyoto, Japan, een plek waar ik dol op ben. Daarom is het logisch dat ik er zo dol op ben. Mijn koffiezintuigen wisten dat deze plek belangrijk was voor mijn ochtend Joe.

Het begon allemaal in de 17e eeuw. Koud gezette koffie in Kyoto-stijl was de eerste keer dat iets zelfs maar op koude koffie leek. Net als de meeste andere dingen die uit dit unieke land komen, is zelfs hun koude brouwsel gemaakt met een artistieke, eigenzinnige flair.

In plaats van de grond 8-24 uur onder te dompelen, laten deze luxe gadgets elke 1,5 seconde koud water door het terrein stromen. De apparaten zien er precies zo uit als iets dat je in een hipster-coffeeshop zou vinden en ik heb er al een aan mijn winkelwagentje toegevoegd om binnen t-minus 2 dagen te worden afgeleverd. Ik zal verslag doen van mijn bevindingen.

Dit is waar je wat cold-brew koffie kunt terugvinden in oorlogstijd. De Fransen waren echter het dichtst bij het creëren van een echt koud brouwsel voor hun troepen. Camp Coffee genaamd, je kunt je voorstellen dat er niets prettigs aan was.

Kamp Koffie

Camp Coffee is een blend van koffieconcentraat en zoetstof. Het werd verzonden in een stroopachtige consistentie. Hier krijg ik buikpijn van. Het werd vervolgens opnieuw samengesteld door soldaten met koud water. Het waren die soldaten die terugkeerden van het fort Mazagran die het idee van dit koude kopje ochtendcafeïne aan de omringende bevolking verspreidden.

Hoewel er enige verspreiding was, werd cold brew koffie verkocht op markten en andere plaatsen. Het belandde echter terug in Japan om de deal te sluiten. In 1960 gaf de Japanse Ueshima Takao een draai aan de rage met koffiesmaak. Weet je wat? Alleen wat . Melk met koffiesmaak? Ik begrijp jou. Ik doe. Japan is een vreemde, magische plek.

Hoe dan ook, dit waren de eerste koffieconserven die werden verkocht – koud gebrouwen, gemengd met melk en suiker.

Maar laat me je vertellen, ik kocht het toen ik in Kyoto was. Ze gebruiken er een stroperige suiker in en het is dodelijk . Het is een algemene mening onder koffieliefhebbers dat je de inhoud van het blikje niet moet drinken, tenzij je weet wat het bevat.

Laten we nu verder gaan naar de VS. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat deze coole koffiezetapparaten in kyoto-stijl niet erg gebruikelijk zijn in de VS. Ze zijn pas recent ontdekt in kleinere en meer hipster coffeeshops.

Nee, we kiezen voor een veel minder moeilijke route: het steilen. Cafés gingen snel over tot het verkopen van cold brew-koffie op deze manier, want, nou ja, het is supergemakkelijk. Het is voor iedereen mogelijk om het te doen en dat iedereen iedereen omvat.

Het is niet het einde…

Hoewel het verhaal daar eindigt, betekent dit niet dat we moeten stoppen met het maken van cold brew in onze eigen keukens. Pre-made cold brew is te vinden in benzinestations en supermarkten. Je kunt ook een aantal echt geweldige versies vinden, zoals deze, gemaakt met ultrasoonapparaat-ondersteunde extractie. Om de smaak uit het koude water te halen, gebruiken ze geluid .

Er zijn er die zelfs stikstofgas onder druk gebruiken .

Wat is dit voor magie!

Waarom Kan Ik Niet Gewoon Ijsblokjes Toevoegen Aan Mijn Verwarmde Koffie?

Ik bedoel, fysiek , ik ga ervan uit dat je het kunt . Ik zeg meestal alleen maar dat het een totale agent is. Als je nadenkt over het verschil, zal ik proberen het duidelijk voor je uit te leggen.

Hete koffie wordt gemaakt door snel warmte toe te passen op gemalen bonen – ze oxideren en laten al hun smaken vrij. Het maakt niet uit of het bitterheid, zuurgraad of olie is. Alles moet worden gestoomd en in een mok worden gegoten.

De samenstelling van de koffie wordt gewijzigd door er ijsblokjes aan toe te voegen. Hierdoor kan de koffie ook wat waterig smaken. U kunt echter nog steeds naar uw plaatselijke coffeeshop gaan en een half kopje ijs krijgen voor slechts € 5 per portie.

Koud gezette koffie is anders. De koffie-waterverhouding in cold brew koffies is hoger. Dit resulteert in een zachtere, meer cafeïnerijke kop die nog steeds zijn smaak behoudt. Het laat ook de overtollige bitterheid weg die gepaard gaat met verwarming. Er zijn ook bonen die beter zijn voor cold brew dan andere, daarom hebben we een gids gemaakt over de beste koffie voor cold brew.

Cold brew koffie is smaakvoller, heeft minder zuur en kan de subtiele smaken van je bonen naar voren brengen.

Wacht… Minder Zuur?

Ja meneer, of mevrouw! Hoezeer de woorden ook op elkaar lijken, zuur en zuurgraad zijn verschillende termen in de koffie-industrie. De smaak is zuur. We schakelen momenteel vaker over op helderdere koffiesoorten om verwarring te voorkomen. Het kan echter zijn dat er nog een lange weg te gaan is voordat we een volledige overstap kunnen maken. Er is veel papierwerk om te ondertekenen.

Zuur kan maagklachten veroorzaken. Het is een van de leuke neveneffecten van het niet dumpen van oververhit water op je gemalen bonen – minder zuur. Cold brew coffee zal snel je vriend zijn als je ochtendkoffie je spijsverteringskanaal beschadigt.

De Toddy is een warm en koud koffiezetapparaat dat beweert tot 67% zuur te verminderen.

Ook wordt aangenomen dat cold brew koffie zijn cafeïne langzamer afgeeft. Dit kan resulteren in een zachtere boost van energie en minder crash. Gewoon iets om over na te denken.

Wat Is Het Nadeel?

Mijn vriend, je bent slim. Het is gemakkelijk te maken en geeft een zachte smaak.

Ja, het is een lange tijd. Maar heb je ooit het oude gezegde gehoord dat goede dingen alleen komen voor degenen die wachten. Cold brew smaakt het lekkerst als het in grote hoeveelheden wordt gemaakt. Het kan ook zijn gouden kleur tot twee weken behouden.

Je kunt het zo zien: zaterdag pak je het apparaat in en drink je maandagochtend je eerste kopje. Dan hoeft het proces pas zaterdag herhaald te worden. Dat is een extraatje om mee te gaan met dat nadeel, huh?

Ten tweede kost het ongeveer twee keer zoveel koffie als een heet brouwsel. Het is wat het is. Om de geconcentreerde smaak te krijgen, moet je meer magische bonen toevoegen. Dit is de weg van de wereld.

Prima. Je Zult Bijten. Vertel Me Hoe.

Hoera! Laten we ermee aan de slag gaan. Het is niet nodig om veel geld uit te geven. Als je sceptisch bent, kun je het laten werken met dingen die je al hebt.

EEN:

  • Grote karaf (of andere grote container)
  • Zak hele koffiebonen
  • Conische maalmolen
  • Iets om mee te spannen
  • Je mobiele telefoon

Als je cool bent met tussen de 20 en 40 dollar op een koud gezette koffiezetapparaat, raad ik dat echt aan. Deze machines zijn zeer betaalbaar, dus ik raad het aan. Laat het terrein niet te rommelig worden. Bekijk hier onze topkeuzes.

Als u het echter een kans wilt geven voordat u geld laat vallen, kunt u elke afsluitbare container pakken. Een glazen pot, een limonadekan, wat je ook maar bij de hand hebt.

moet praten over de zak hele koffiebonen, en conische koffiemolen . Dit zijn vrij niet-onderhandelbare items. Conische maalschijven zijn om een aantal redenen superieur aan de bladversies, maar vooral omdat ze geen warmte creëren tijdens het hakken van de bonen.

U wilt een zak hele koffiebonen omdat ze het meest vers zijn en het gemakkelijkst te controleren. Op het moment dat bonen worden gehakt, beginnen ze veel sneller oud te worden. Je kunt de bonen ook niet manipuleren tot de maling die je nodig hebt. Voor cold brew koffie heb je grove maling nodig. Als je medium grinds in een bak probeert te doen, zullen ze te veel onttrekken. We hebben deze handige koffiemalingstabel samengesteld om u te helpen het precies goed te krijgen!

Stap Voor Stap

Okie Dokie. We zijn klaar. Dit is subjectief. Ik geef je slechts een uitgangspunt. U kunt beginnen met 8 kopjes koffie. Vervolgens kunt u de verhoudingen aanpassen op basis van uw gevoelens over de resultaten.

Hak 1,5 kopjes van je favoriete hele boon fijn. Ga je gang en dump dat in de container van je keuze.

Meet 8 kopjes water af en je kunt dat ook in die container dumpen.

Zet het in de koelkast. Dat is het.

Stel voor 12 uur een timer in op je smartphone.

Wachten. Het is leuk om ongeveer 12 uur te wachten. Ik zet het meestal rond 18.00 uur in de koelkast, zodat het de volgende dag om 06.00 uur voor me klaar is. Helaas moet ik dan opstaan voor mijn 9-tot-5.

Je kunt de koffie ook maximaal 24 uur laten trekken. Weet gewoon dat hoe langer de koffie trekt, hoe sterker hij wordt. Als je nog steeds naar iets sterkers hunkert, raad ik het 12-uurs brouwsel aan.

Je kunt het ook in de koelkast of op het aanrecht zetten. Het werkt zowel bij kamertemperatuur als bij koudere temperaturen. Het moet langer worden geweekt als de temperatuur kouder is. Je kunt doen wat je leuk vindt.

Kijk, de belangrijkste reden waarom ik denk dat het de moeite waard is om een container vast te haken die is gemaakt om koud te brouwen, is omdat ze meestal superhandige manieren hebben om het terrein uit te persen. Als je een gaasfilter op je percolator hebt, kun je die gebruiken. Je kunt kaasdoek in veel tutorials gebruiken, maar het is niet iets dat ik zomaar heb .

Hoe dan ook, zodra de toegewezen tijd is verstreken, moet u alle gronden uitrekken.

Giet wat je wilt in een mok, zet de container met de rest terug in de koelkast en geniet ervan! Voor een verfrissend zomerdrankje dat alle andere overtreft, kun je het afmaken met ijs.

Maak Het Warm

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoef je het niet koud te drinken. Het is geconcentreerd, dus het komt eigenlijk goed uit dat je heet water kunt toevoegen aan een kopje koud brouwsel om het op te warmen. Om deze taak te volbrengen, gebruikt u een eenvoudige verhouding van 3:1 (koffie tot heet water).

Als je het wat heter wilt, kun je het 10-15 seconden in de magnetron doen. Hoe langer je het echter zo verwarmt, hoe meer het de bitterheid naar voren zal brengen, dus houd er rekening mee.

Probleemoplossen

Hoewel het een subjectieve kunst is, is het beste van cold brew je volledige controle. Bespreek enkele van de meest voorkomende problemen en hoe u ze kunt compenseren de volgende keer dat u een cold brew-batch maakt.

Scenario 1

Jij bent: het is sterker dan Arnold Schwarzenegger in de jaren tachtig. Het zou zelfs de doden kunnen wekken.

Ik: Helemaal klaar. Wat was het steilste stuk? Als je je aan de 12 uur hebt gehouden, beperk dan tot tien en kijk of dat beter bij je past. U kunt er ook voor kiezen om minder grond te gebruiken. Verminder het tot een derde van een kopje. Zorg er ten slotte voor dat u de grofste gronden gebruikt die mogelijk zijn.

Scenario #2

Jij: Ik dronk net mijn laatste kopje, en het was… Ik weet het niet, sullig.

Ik: Oeh, ja. Oke. De volgende keer wil je je bonen grover malen. Dat kan gebeuren als de maling te fijn is.

Ik bedoel, het feit is dat ik hier kan zitten en er nog een paar doornemen, maar ze zijn allemaal heel gezond verstand. Je kunt de koffie langer laten trekken of meer gemalen koffie toevoegen als deze niet sterk genoeg smaakt. Cold brew draait echt om experimenteren, en als dat opwindend voor je klinkt, begin er dan aan. Cold brew is misschien niet de beste optie voor jou als het idee om je favoriete koffie, water en weektijd te vinden te overweldigend is.

Tot Slot

Cold brew coffee is een leuk avontuur in koele cafeïne, en nu de lente eindelijk officieel hier is, is dit een goed moment om het eens te proberen. Geniet van je favoriete zak bonen en een verzegelde container. Binnen 10 tot 24 uur kun je genieten van een heerlijke kop koffie.

Dit was een PSA over het maken van cold brew koffie. Experimenteer, geniet en bedank me later!