Vietnamese Koffie Zetten - Toprecepten En Tips

Een van de beste aspecten van de verspreiding van gebruiken en ideeën zijn de prachtige manieren waarop culturen ze beïnvloeden. Vietnam werd koffie gebracht door de Franse kolonisten. Ze namen het recept en deden ermee wat ze wilden.
Het was duidelijk dat Vietnamese koffie en ik goed met elkaar konden opschieten. Dit komt doordat veel reisblogs adviseren om in Vietnam geen decaf te vragen als je het daar bestelt. Dat is de manier om het te doen, zeg ik je.

Terwijl je daarover nadenkt, zal ik je vertellen hoe je Vietnamese koffie maakt. Hier vind je de beste tips en recepten. Je zult er versteld van staan hoe deze cafeïnehoudende drank tot stand kwam onder invloed van de samenleving.

Wat Maakt Het Anders Dan Andere Soorten Koffie?

Nou, ten eerste, het is een enorm deel van de economie. De koffie-industrie is de thuisbasis van 2,6 miljoen werknemers en draagt 3% bij aan het BBP. Hoewel dit op het eerste gezicht natuurlijk maar cijfers zijn, zijn dit gezichten en gezinnen die allemaal hun brood verdienen met koffiebonen.

Buon Ma Thuot in de centrale hooglanden van Vietnam bleek een geweldige plek te zijn voor robusta-koffiebonen. Ze ontdekten dit in 1857 en het werd een bloeiend bedrijf tot de oorlog, die de industrie verwoestte. De achteruitgang eiste zo’n tol van Vietnam dat de regering na het einde van de gevechten een koffieteeltprogramma implementeerde.

Vietnam bleef meer dan 20 jaar op de tweede plek op het reclamebord van koffie-exporteurs, net achter Brazilië. Ze zijn zelfs de nummer 1 exporteur van robusta. Hoewel het inferieur is aan arabica, dat op grotere hoogte wordt verbouwd, vormt het een aanzienlijk deel van de industrie.

Kun je dat allemaal geloven? Je kunt niet fout gaan met een land dat koffie als centraal ingrediënt heeft ( de centrale hooglanden ). Dit land zal ongetwijfeld geweldige versies produceren. Dus open je koffie geest en wees klaar om je horizon te verbreden. Terwijl Vietnamese koffie je smaakpapillen 180 graden zal omdraaien, is de manier waarop hun industrie is ingedeeld ook anders dan de standaard.

De koffieoogst in Vietnam wordt doorgaans beheerd door individuen en in stappen van 3 tot 5 acres, in tegenstelling tot andere landen die honderden acres in eigendom hebben van één teler. Ze zijn begonnen hun gewassen om te zetten in duurzame gewassen door schaduw te creëren voor de bonen, paprika’s en andere planten toe te voegen om het gebruik van pesticiden te verminderen en hun bodem gezond te houden.

Al deze afhankelijkheid en zorg leent zich voor een fenomenale (zeer unieke) kop koffie, dus laten we praten over wat je nodig hebt om het opnieuw te creëren.

De Instrumenten Van De Handel

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat ik zei dat Vietnamese koffie wordt gemaakt met robustabonen, en nee, dat zei ik niet vanwege de schokwaarde. Deze romige, zoete koffie is afgeleid van de soort bonen die we typisch stereotyperen als smakend als verbrand rubber.

Nou, verbrand rubber is zelden zo bevredigend geweest. Robusta is steviger, cafeïnerijker en produceert een betere crema. Het is smaak . Vietnamese mensen zijn slim en ontwikkelden snelle recepten om de beste aspecten van een sterk ochtendbrouwsel te benadrukken. Wat is het geheim? Gecondenseerde gezoete melk.

Met dat in gedachten, dit is wat je nodig hebt:

  • Robusta-koffie
  • Gezoete gecondenseerde melk
  • de phine

Robusta-koffie

Je zult het me vast wel eens horen zeggen, maar ik raad je aan om een grote zak bonen te kopen. Of je kan. Maar je vindt ze goed. Hier is een Vietnamees merk dat je snel voor de deur kunt hebben.

Je hoeft geen robustabonen te kopen. Dit is een nieuwe stijl van koffie zetten, geen alternatief universum waar je de bochten kunt nemen en toch een fenomenaal ochtendbrouwsel krijgt. Word echt.

Gezoete gecondenseerde melk

Ja, het zijn de dingen die je in de winkel ziet, meestal in het bakpad. Het werd op een ongebruikelijke manier gebruikt voor de Verenigde Staten van Amerika, maar het is iets dat we allemaal van tijd tot tijd moeten doen.

De Phin

Ik zal het hier ook voor je opsplitsen, vooral omdat het supergemakkelijk is en op dezelfde manier werkt als een druppelbrouwer, tot aan de bloeistap. Een phin- kit bestaat uit drie delen: het filter is de grootste, gevolgd door het deksel en de bekersleutel. Dit is een kleine schijf met veel gaten en een handig handvat.

Stap 1: Plaats het filter bovenop je favoriete mok. Als je het soort bent dat de diepe schoonheid waardeert van koffie die sensueel in het door jou gekozen aangewezen vat druppelt, kies dan voor een doorzichtige kop om elk beetje van de komende 4-5 minuten echt te waarderen.

Stap 2: Voeg grove grond toe aan het filter met een enkele eetlepel.

Stap 3: Geef het een stevige tik om het terrein langs de bodem gelijk te maken.

Stap 4: Plaats de kopsleutel over het koffiedik. Het moet strak genoeg zijn zodat het water niet te snel wordt opgenomen. Vind het magische medium.

Stap #5 Nu hebben we het hete water nodig dat je hebt gekookt. Het moet een temperatuur bereiken van ongeveer 91 C. Om de grond te laten bloeien, neem ongeveer 20 ml. Voeg gewoon een paar druppels toe aan de phin.

Stap #6: Nadat er 20 seconden zijn verstreken, gooit u de rest van het kopje water in de phin en doet u het deksel erop. Het duurt ongeveer 4-5 minuten voordat dit proces is voltooid, dus, weet je, ga je ontbijt maken, de pups aaien, wat squats doen, wat je maar wilt.

Stap #7: Geniet van je brouwsel!

PS Aangezien pinnen van metaal zijn, moet u er rekening mee houden dat ze heet kunnen worden . Eerlijke waarschuwing.

Serveer Het Goed

U wilt een Phin correct gebruiken. Je wilt in je keuken zijn en je voelen alsof je in een koffiehuis aan de straatkant in Vietnam zit, zittend op die kleine driepotige kruk, nippend aan deze zoete cafeïnehoudende drank terwijl je de drukte overziet. Laten we het hebben over hoe u uw smaakpapillen kunt manipuleren om die visie tot leven te brengen.

Op een niet gekke manier natuurlijk.

De Klassieke

De meeste landen serveren koffie met room of melk.

Feit is dat Vietnamese koffie sterk, bitter en zuur is. Omdat Vietnamese koffie niet rijk is aan melk of room, is het populair geworden om een paar eetlepels gezoete gecondenseerde melk toe te voegen. Deze klassieke versie van Vietnamese koffie geeft echt dat gevoel op straat in Vietnam.

  • 2 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
  • 1 flinke theelepel grofgemalen robusta
  • 4-170 gr. 4-170 gr.

Onthoud dat robustakoffie een hoog cafeïnegehalte heeft, dus een kleine hoeveelheid kan een groot verschil maken. Het komt er dik genoeg uit om je keukenmuren mee te schilderen. Nadat je de melk hebt ingeschonken, volg je de instructies op de phin . Mix het mengsel en geniet.

De ochtendcombinatiemaaltijd

Als je op mij lijkt, dan ben je een snelle liefhebber van dingen die beide vogels doden. Dit betekent dat u uw ochtendvoedingsstoffen kunt eten en uw cafeïne-inname in één keer kunt krijgen. De Vietnamezen hebben een unieke kijk op het volbrengen van deze taak, en je zult er waarschijnlijk je wenkbrauwen van optrekken, maar probeer het eens.

Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel robustakoffie
  • 3 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
  • 2 eidooiers*
  • Elektrische garde

Optioneel:

  • 0,5 theelepel vanille
  • 1 theelepel suiker

Ik zou wachten met de optionele onderdelen. Probeer het klassiek en overweeg dan de vanille en suiker. Oké, dus hier is de beste manier om dit aan te pakken. Gebruik de Phin om Vietnamese koffie te zetten. Terwijl dat goede spul druipt, pak je de eierroom goed aan.

Stap 1: Neem de gezoete gecondenseerde melk en doe deze in een kom met de 2 eidooiers.

Stap 2: Gebruik een elektrische garde om het mengsel vijf minuten te mengen, totdat het dik en romig wordt.

Stap 3: Leg die zijdezachte goedheid op de koffie.

Stap 4: Pak nu een kom met verwarmd water die groot genoeg is om in je serveermok te passen. Je wilt dat het water warm is, ongeveer dezelfde temperatuur die je hebt gebruikt om je koffie te zetten. Zet de mok (met het eierroommengsel erop) in het warme water en laat dat ei doorkoken.

En dat is het – geniet ervan! Het duurt een paar minuten extra, maar het geheel doet dubbel werk, dus het lijkt de moeite waard.

Vietnamese Ijskoffie

Het glazuur van dit drankje is een populaire optie, en alles wat je nodig hebt om de taak te volbrengen, is een tweede glas. Stel de phin in , zoals hierboven beschreven, en laat het brouwsel druppelen. Terwijl het brouwsel nog steeds aan de gang is, pak je nog een kopje.

Zodra de Phin zijn magie heeft voltooid, vult u het glas met ijs. Giet vervolgens de koffie in het kopje. Dit is de perfecte cafeïnehoudende drank voor de zomer, als hij besluit ons te bezoeken.

Tot Slot

Koffie is uniek over de hele wereld en Vietnamese koffie is een van de meest eigenaardige, heerlijke varianten. Dit is een geweldige keuze voor mensen die de voorkeur geven aan zoetere koffie dan de meer bittere brouwsels die ik drink, maar geen concessies willen doen aan cafeïne.

Robusta-koffie zit boordevol cafeïne, terwijl de gezoete gecondenseerde melk de ongelooflijk bittere smaak van deze stevige boon transformeert in een zoete, heerlijke cuppa joe die je zoetekauw en je cafeïneverslaving zal verzadigen. Genieten van!