Moka Pot: Best Coffee Moka The Best Of Your Brew 2021 Guide

Beste Koffie Voor Moka Pot

Beste Koffie Voor Moka Pot

Niet helemaal overtuigd dat de reputatie van Moka Pots voor het brouwen van bittere koffie terecht is? Wij zijn ook. Hoewel het een beetje lastig kan zijn, is het zeker mogelijk om een smakelijk brouwsel te maken met deze unieke kleine constructies. Lees verder voor onze keuzes voor de beste koffie om te gebruiken met een Moka-pot, evenals een paar tips over hoe u uw brouwstrategie kunt verbeteren.

Korte samenvatting: de beste koffie voor Moka Pot

Maak Kennis Met De Moka Pot

Laten we beginnen met te praten over wat een Moka-pot precies is. Deze unieke brouwer is een Italiaans koffiezetapparaat dat oorspronkelijk werd gemaakt door Luigi De Ponti in 1933 voor Alfonso Bialetti. Voor velen was het gebruik van een Moka-pot de enige manier om thuis een espresso-achtige drank te krijgen.

Hoe Het Werkt

Moka-potten zijn gemaakt om lang mee te gaan. Dus als u op zoek bent naar een betaalbaar, duurzaam hulpmiddel om uw espresso te zetten, dan is dit misschien de beste keuze voor u. Deze potten zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of aluminium, zodat ze bestand zijn tegen de hoge hitte van uw kachel en waterschade en roest voorkomen.

De waterkamer bevindt zich op de bodem van de pot. Het is ook bekend als de onderste kamer . De onderste kamer bevindt zich het dichtst bij de warmtebron. Hierdoor kan het water opwarmen en verdampen tot stoom, die vervolgens in de koffiemand terechtkomt . Hierdoor ontstaat er nogal wat druk en daarom wordt het vaak vergeleken met espresso. Maar maak je geen zorgen, Moka-potten worden geleverd met veiligheidsventielen om overtollige druk af te voeren.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de koffiemand de plek waar je koffiedik wordt bewaard. Daarboven blokkeert een filtergaas eventueel koffiedik en laat de koffie door een trechter naar de bovenste kamer stromen . Dit verdrijft de opgebouwde druk en stelt de Moka-pot in staat om de gezette koffie op te vangen en kalm te houden en klaar om te schenken.

Onderhoud

Moka-potten zijn een geweldige optie voor diegenen die zich geen zorgen willen maken over het onderhoud van espressomachines. Eerlijk gezegd is het bijna net zo eenvoudig als een Aeropress. Het enige dat u hoeft te doen, is de hierboven beschreven componenten demonteren, het koffiedik weggooien, afspoelen en handdoekdroog maken. Geen zeep, vaatwasser of ontkalken nodig!

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Uw Moka Pot-koffie Kiezen

Laten we de belangrijkste factoren bespreken waarnaar we op zoek zijn voordat we ingaan op onze aanbevelingen.

De Sleur

Het belangrijkste om naar te zoeken is de maling. De juiste maat maling kan een groot verschil maken in het eindresultaat. Voor een Moka-pot wil je een medium tot medium-fijne maling*. Dat zal iets fijner zijn dan wat je in een koffiezetapparaat met infuus zou gooien, maar niet de poederachtige textuur die je zou gebruiken in een echte espressomachine.

Hoewel u voldoende oppervlakte wilt hebben om de volle smaak te extraheren, moet de maling niet te fijn zijn om het water vrij te laten stromen. Hoewel het gemakkelijker is om je eigen bonen te malen om deze tussenmaat te bereiken, zijn Moka-potten behoorlijk vergevingsgezind.

*We moeten er wel even bij vermelden dat sommige mensen de voorkeur geven aan een grovere molen (vergelijkbaar met die voor opschenkkoffie), terwijl anderen de voorkeur geven aan een volwaardige espressomelange. Hoewel ons team de voorkeur geeft aan de middenweg, zijn er nog enkele opties. Over het algemeen denken we dat het het beste is om je eigen bonen te malen in plaats van al gemalen koffie te kopen, zodat je een beetje kunt experimenteren.

Het Gebraad

Veel mensen geven de voorkeur aan donker gebrande koffiebonen om te combineren met hun Moka-pot. Donker gebrand of medium-donker gebrand worden vaak gebruikt voor espressodranken in het algemeen omdat ze rijke, diepe smaken bieden die goed bestand zijn tegen het brouwproces onder druk.

Moka Pot: Beste Koffie

Lifeboost Espressokoffie

Lifeboost Espressokoffie

Lifeboost Premium Espresso Dark Roast Coffee is gemaakt van premium koffiebonen, die met de hand zijn geselecteerd. Na langzaam te zijn verbouwd in bergschaduw, worden uw koffiebonen zorgvuldig verbouwd door lokale boeren. Elke boon wordt om uur met de hand geplukt om de beste gastronomische melanges te garanderen. De bonen worden vervolgens 26 uur gefermenteerd zodat de schil kan worden verwijderd zonder schade aan te richten.

Door zijn toewijding aan de teelt- en brandprocessen is Lifeboost een favoriet merk. Lifeboost garandeert dat elke koffie in kleine batches perfect is, van de zorgvuldige monitoring van het oogsten en planten van de bonen tot de constante concentratie en toewijding aan elke stap van de verwerking.

Lifeboosts Espressokoffie is goed uitgebalanceerd en uitgebalanceerd. Het eerste dat je opvalt aan het gebrande espresso, is het overweldigend aangename, zoetgeurende aroma waarmee je in een mum van tijd aan het brouwen bent. En als het op zuurgraad aankomt, heeft deze branding een mooie gemiddelde tot lage zuurgraad, waardoor hij voor bijna elke koffiedrinker verdraagbaar is. Met smaken die rijk en gedurfd zijn, kun je zoete ondertonen van chocoladeachtige, karamelsmaak verwachten met een vleugje fruitigheid in deze afdronk.

Sparrows Coffee High Five Blend

Sparrows Coffee High Five Blend Sparrows Coffee High Five Blend

Deze koffie is klaar om je persoonlijke cheerleader te zijn met zijn grote body, chocoladeachtige zoetheid en een lichte hint van sinaasappelzuur.

Overweeg om de volgende keer dat je je Moka-pot tevoorschijn haalt een zakje te openen Sparrows Coffees High Five melange koffie. Medium gebrande koffie is rijk en zoet met hints van bakkerschocolade en geroosterde noten. Het is een heerlijke manier om je dag te beginnen.

Deze koffie is warm en geruststellend. Een mok vol hiervan is alsof je je smaakpapillen een high-five geeft, en je wordt zo opgewekt dat je iedereen die je tegenkomt een handje helpt.

Cuvee Koffie Karmadillo Donker Espresso Roast

Cuvee Koffie Karmadillo Donker Espresso Roast

Voor degenen onder ons die la vida mokka leven: hier is je go-to. Deze is een geweldige keuze voor liefhebbers van chocoladeachtige zoetheid en ongelooflijke diepte.

Moka-potten staan bekend om het maken van espresso-achtige koffie. Welke betere bonen kun je gebruiken om espresso te maken in deze in Italië geboren brouwer?

Cuvee Coffees Karmadillo Roast past goed bij een Moka Pot omdat het zoveel diepte heeft en hints van zoete chocolade – twee dingen waar we allemaal van houden in een espresso shot. Deze bonen hebben een grote impact. Ze zijn afkomstig uit Midden-, Zuid-Amerika, Sumatra en Ethiopië. Dit is wat elke kop van deze Joe zijn rijke, complexe smaak geeft.

Deze Indonesische koffiebonen zijn enkele van onze best aanbevolen Sulawesi-koffies. Ze zijn ook geweldig voor het brouwen van Moka-potten.

Donker Sulawesi Kalossi Kalossi, een aards donker gebraad, heeft een grote body. De Dark Sulawesi Kalossi heeft een combinatie van zoete en pittige smaken, met tonen van kaneel en zwarte peper. Het heeft ook een heldere, besachtige afdronk en een chocoladeachtig aroma. De bonen zijn 100% Arabica en de koffie heeft een opmerkelijk lage zuurgraad.

De rijkdom van de smaken in deze koffie helpt hem ver boven je gemiddelde potkoffie uit te stijgen. Hoewel Moka-potkoffie vaak wordt bekritiseerd omdat het niet sterk genoeg is, zullen deze bonen je brouwsel zeker die extra pit geven. Je kunt ook koffie met hele bonen krijgen.

Vervolgens hebben we een volwaardige espresso, maar deze blend is allesbehalve standaard.

Hoewel de naam Espresso Roast doet vermoeden, is deze melange van Braziliaanse, Indiase en Costa Ricaanse koffiebonen eigenlijk medium-light. Deze melange is 75% Arabica en 25% Robuust. Het geeft je nog steeds de extra cafeïne die je nodig hebt, ook al is het misschien lichter dan je normale brouwsel.

Al deze bonen worden vers gebrand in kleine batches in Brooklyn, NY. Elke zak heeft een gebrande datumstempel erop, zodat je er extra zeker van kunt zijn dat je verse bonen gebruikt voor een perfect smakelijk Moka-potbrouwsel.

Het is tijd om terug te gaan naar je normale donkere gebraad. Deze espressomelange geeft Moka-potkoffie een meer traditionele espressosmaak.

De Jaguar Espresso blend is gemaakt met biologische en fairtrade gecertificeerde koffies uit Latijns-Amerika en Sumatra. Nadat je dat hete water in beweging hebt gebracht, krijg je een rijk brouwsel met tonen van chocolade, kruiden, abrikoos en hazelnoot. Deze bonen zijn perfect om de vertrouwde, geruststellende smaak van klassieke espresso in huis te halen.

Aromisticos Rome Selection, een medium-donkere, smaakvolle koffie die het beste bij je smaakpapillen past, is misschien iets voor jou.

Deze koffie is het lekkerst in een Moka pot. Deze koffie is rijk van smaak en heeft een aangenaam aroma. De bonen komen uit El Salvador en Guatemala en de mix van arabica en robusta geven het zowel een hoogwaardige smaak als een serieuze cafeïne-kick. Deze koffiebonen komen aan in je Moka-pot nadat ze met de hand zijn geroosterd in het Gardameer in Italië.

Aromisticos-koffie wordt geproduceerd door de Pelliconi-familie van Italiaanse Artisan Roasters, dus je weet dat je koffie gaat zetten met een speciaal tintje.

Als je iets wilt met een minder traditionele smaak, overweeg dan om te kiezen voor de lichtere Venezia-selectie, die een zoete, besachtige smaak heeft.

Tips Voor Het Brouwen

De Beste Praktijken

Als je op zoek bent naar de volledige uitleg over het maken van Moka-potkoffie, bekijk dan hier ons volledige artikel over het proces. Voor degenen onder u die gewoon de snelle en vuile versie willen, hier is het:

  1. Water moet worden toegevoegd aan de onderste kamer.
  2. Maal de koffie (indien van toepassing)
  3. Voeg gemalen koffie toe aan de koffiemand
  4. Monteer het apparaat (bovenste kamer, filterzeef, enz.)
  5. Zet de brouwer op je fornuis en warm de boel op
  6. Zorg ervoor dat u het koffieniveau controleert en roer uw brouwsel.
  7. Stoom melk als je zin hebt
  8. Serveer en geniet van je beste thuiskoffie!

Veelvoorkomende Uitdagingen

Je weet misschien dat het zetten van koffie met een Moka Pot een aantal unieke uitdagingen met zich meebrengt, maar ze zijn niet onmogelijk. We zullen enkele veelvoorkomende valkuilen bespreken die u kunt tegenkomen voordat u de perfecte koffieroutine creëert.

Bitterheid

Overextractie is de meest voorkomende reden voor bitterheid in koffie. Als u uw koffie te veel extraheert, betekent dit dat het koffiedik is blootgesteld aan te veel heet water of te lang is gebrouwen, waardoor de smaak achteruitging.

Als je problemen hebt om je brouwsel op tijd klaar te krijgen, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt proberen:

  • Verwarm je water . Dit verkort de tijd die je Moka-pot nodig heeft om op te warmen.
  • Verminder de zettijd
  • Gebruik grover . Als u de dingen een beetje te bitter vindt, maal dan grovere grond om het oppervlak te vergroten en de extractie te versnellen.
  • Lagere warmte

Zwakke Koffie

Aan de andere kant van overextractie is koffie die te zwak is. Dus dat betekent dat je meestal alleen de tegenovergestelde strategieën moet toepassen op sommige van de hierboven beschreven strategieën. In het bijzonder wilt u misschien de brouwtijd verlengen of voor een fijnere maling gaan . Controleer uw koffie nogmaals om ervoor te zorgen dat het koffiedik gelijkmatig in de koffiemand wordt verdeeld.

Lekkende Kleppen

Een lekkend overdrukventiel is een van de ernstigste problemen waarmee u te maken kunt krijgen. Een lekkende drukontlastklep kan duiden op te hoge druk. Als dit gebeurt, zal er stoom uit de klep sijpelen. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben: een overvolle koffiekamer, gecomprimeerd (of aangedrukt) gemalen koffie of te veel hitte.

Als u een lekkend ventiel opmerkt, haal dan uw apparaat van het vuur en probeer uw koffiedik aan te passen om drukopbouw te voorkomen.

Afsluiten

Dus is de Moka pot het juiste brouwgereedschap voor jou? Dit zijn enkele vragen om over na te denken:

  • Ben je op zoek naar een tool die espresso-achtige brouwsels maakt voor je ochtendkopje, maar ben je geen espressopurist?
  • Wilt u geld besparen en niet al uw geld uitgeven aan een dure espressomachine?
  • Ben je bang dat ander gereedschap te veel aanrechtruimte zou kunnen vullen of dat je er geen plek voor kunt vinden in je keuken?

Als je ja hebt gezegd op een van de bovenstaande vragen, dan is een Moka-pot misschien een goede keuze om je koffiespel te verbeteren! In dat geval hopen we dat deze gids je heeft geholpen bij het kiezen van de beste koffie om te combineren met je glimmende nieuwe gereedschap (of bij het verkrijgen van betere Moka-potkoffie).