Hoe U Een Eenvoudig Recept Voor De Franse Pers Gebruikt!

Hoe Maak Je French Press Koffie?

Hoe Maak Je French Press Koffie

French Press-koffie is gemakkelijk te maken en snel te zetten. In minder dan tien minuten heb je een pot smaakvolle, donkere koffie. Blijf lezen voor de acht eenvoudige stappen naar een perfect kopje French Press-koffie.

1. Verwijder het deksel en het filter

Begin met het verwijderen van het filter en het deksel van uw French Press. Als uw Franse pers van glas is, wilt u deze misschien voorverwarmen om mogelijke barsten of verbrijzeling te voorkomen. Om dit te doen, giet je heet maar niet kokend water in je French Press en laat je het een paar minuten staan. Giet dit water weg voordat u uw koffiedik toevoegt.

2. Kook Water.

Breng water aan de kook. Hoewel je misschien liever gefilterd water gebruikt voor de beste smaak en aroma, is dit niet nodig. French pressen hoeven, in tegenstelling tot single-serve podmachines en espressomachines die gevoelig zijn voor mineralen in ongefilterd water, daar niet gevoelig voor te zijn. Voor het beste brouwen moet je water net onder het kookpunt hebben , rond de 91 C. Om dit gemakkelijk te doen, breng je het water volledig aan de kook en zet je de brander uit. Als je een paar seconden wacht voordat je het water giet, moet het op precies de juiste temperatuur zijn.

3. Maal je koffie

U moet hele bonenkoffie malen tot een grove consistentie . Dit is vergelijkbaar met koosjer zout. Deze maalgraad zorgt voor voldoende extractie, zonder het filter in de weg te zitten. Koffie die te fijn is gemalen, kan ervoor zorgen dat deze bitter en overgeëxtraheerd wordt. Dit maakt het moeilijk om het filter naar beneden te duwen en leidt tot veel slib. Voorgemalen koffie is het beste.

4. Neem De Tijd Om Je Koffie Af Te Meten.

Voeg je gemalen koffie toe aan de French Press. Voor elke zes ons water heb je ongeveer twee eetlepels gemalen koffie nodig.

5. Laat Je Koffie Bloeien.

Giet een kleine hoeveelheid water in een cirkel over je terrein en laat het een paar seconden staan. Hierdoor komt je koffie tot bloei en komen heerlijke aroma’s vrij.

6. Voeg Het Resterende Water Toe.

Ga door met het maken van cirkels en giet het resterende water op het terrein. Plaats het filter en het deksel op het water.

7. Laat Je Koffie Zetten.

Laat de koffie drie tot vier minuten trekken . Je kunt het wat langer laten staan om een sterkere smaak te krijgen, maar je wilt waarschijnlijk niet te ver gaan dan vier minuten. Overextractie kan resulteren in bitter smakende koffiebonen als u uw koffie te lang laat trekken.

8. Doe De Koffie In Een Mok.

Zodra de koffie klaar is met zetten, giet je deze in een mok of kopje. Het is beter om geen koffie in de Franse pers te laten staan. In de brouwer is het nog steeds in contact met het gebruikte koffiedik, en te lang zitten (zelfs slechts 20 minuten) kan leiden tot overextractie en bitterheid.

Als u niet van de dikkere textuur van koffie uit de Franse pers houdt, kunt u deze na het zetten door een papieren of stoffen filter gieten . Dit kan de smaak veranderen door de kenmerkende smaak en natuurlijke oliën van de Franse pers te verwijderen.

Perfecte Franse Perskoffie

Perfecte Franse Perskoffie

French Press-koffie is gemakkelijk te maken en snel te zetten. In minder dan tien minuten heb je een pot smaakvolle, donkere koffie. Blijf lezen voor de acht eenvoudige stappen naar een perfect kopje French Press-koffie.

ster gemiddelde

Instructies:

  • Ga aan de slag door het deksel en de filter van uw Franse pers te verwijderen. Als uw Franse pers van glas is, wilt u deze misschien voorverwarmen om mogelijke barsten of verbrijzeling te voorkomen. Om dit te doen, giet je heet maar niet kokend water in je French Press en laat je het een paar minuten staan. Giet dit water weg voordat u uw koffiedik toevoegt.

  • Breng water aan de kook. Voor het beste brouwen wil je water koken met een temperatuur van rond de 91 C. Als je een paar seconden wacht voordat je het water giet, moet het op precies de juiste temperatuur zijn.

  • Als je koffie met hele bonen hebt, moet je deze malen tot een gelijkmatige, grove consistentie, ongeveer de textuur van koosjer zout. Deze maling van formaat geeft je voldoende extractie zonder in de weg te zitten. Voorgemalen koffie is het beste.

  • Uw gemalen koffie moet worden toegevoegd aan de Franse pers. Voor elke zes ons water heb je ongeveer twee eetlepels gemalen koffie nodig.

  • Giet een kleine hoeveelheid water in een cirkel over je terrein en laat het een paar seconden staan. Hierdoor kan de koffie tot bloei komen en komen heerlijke aroma’s en oliën vrij.

  • Maak nog steeds cirkels en giet de rest van het water op je terrein. Plaats het filter en het deksel op het water.

  • Laat de koffie 3-4 minuten trekken. Het is mogelijk om het langer te laten trekken om een sterkere smaak te krijgen, maar we raden aan om het niet langer dan vier minuten te laten staan. Als u uw koffie te lang laat trekken, kunnen uw bonen te veel geëxtraheerd worden, waardoor uw koffie een bittere smaak krijgt.

  • Zodra de koffie klaar is met zetten, giet je deze in een mok of kopje. Het is beter om geen koffie in de Franse pers te laten staan. Het koffiedik is er nog steeds mee in contact als de brewer aan staat. Te lang met ze zitten (zelfs voor slechts 20 minuten) kan bitterheid en overextractie veroorzaken.

Opmerkingen:

Hoewel je misschien liever gefilterd water gebruikt, is dat niet nodig. French presses zijn, in tegenstelling tot single-serve podmachines en espressomachines die gevoelig zijn voor mineralen in ongefilterd water, niet bijzonder gevoelig.

U kunt een papieren of stoffen filter gebruiken om de dikkere textuur van French Press-koffie te verwijderen. Houd er rekening mee dat dit de smaak kan veranderen door het kenmerkende mondgevoel en de natuurlijke oliën van koffie die in een Franse pers wordt gebrouwen, te verwijderen.

Voeding

Calorieën: kcal

Trefwoord Franse pers koffie

Gevolgtrekking

Dit is alles wat er is. Deze acht stappen zorgen ervoor dat je elke keer geweldige koffie van de Franse pers hebt. Door uw Franse pers correct in te stellen, kunt u te ziltige of bittere koffie vermijden en een consistente, heerlijke smaak garanderen. Deze gids zal u helpen om een expert te worden in het zetten van koffie uit de Franse pers.