Microschuim. Wat Is Het? Thuis Je Eigen Espressodrankjes Maken
Hoe te brouwen?

Microschuim. Wat Het Is En Hoe Het Te Perfectioneren?

Stelt u zich eens voor: u heeft een comfortabele stoel bij het raam van de coffeeshop van uw keuze neergezet. Je gaat zitten met je dampend hete latte en extra shot espresso, en je vraagt je af wat dit moment zo bijzonder maakt.

Is het de romige combinatie van koffie en melk, gestoomd tot in de perfectie?

Je houdt van de lichte, luchtige schuimlaag aan de bovenkant van je cup.

En, misschien wel het belangrijkste, hoe creëer je dat moment van perfectie in je eigen huis?

Het microfoam is ons geheime ingrediënt. Vertel je wat deze geweldige uitvinding is en een paar tips om het thuis te maken.

Microschuim Wat Is Het?

Is het mogelijk om het verschil te zien tussen een geweldige kop koffie en een geweldige koffie? Het geheim zit in de melk. Het schuim. Het microschuim. Allereerst, wat is Microfoam eigenlijk? Het is een laag fijngestoomde melk, meestal volle melk, gegoten op het oppervlak van je latte, steamer of café au lait.

Een goede microfoam moet zo min mogelijk melk bevatten. Dit is het uiteindelijke doel. Kleinere luchtbellen zorgen voor een fluweelzachter schuim en hebben een zijdezacht oppervlak.

Dit is de perfecte basis voor die artistieke stukken latte art en stencilwerk die je de barista’s soms ziet maken. Als de gestoomde melk met meer lucht wordt opgeschuimd, worden grotere bellen gevormd, en dit zou eerder als een vorm van macroschuim dan als microschuim worden beschouwd.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Welke Dranken Hebben Microschuimmelk Nodig?

Er zijn veel cafe lattes, caf au laits, cappuccino’s die microfoam nodig hebben. Hoewel het bekend is dat macrofoam, dat kan worden bereikt met een eenvoudige handopschuimer, ook voor cappuccino’s wordt gebruikt.

Als je geen fan bent van koffie, maar niet kunt leven zonder de smaak van melk, zijn steamers met melk gestoomd tot de belichaming van perfectie met de toegevoegde smaak van je keuze, een drankje dat je zoektocht naar meer zou kunnen beëindigen.

Je kunt ook een stomer maken met een handopschuimer, maar uiteindelijk komt het neer op een kwestie van voorkeur en het niveau van zachtheid dat je van je melk wilt.

Hoe Maak Je Microschuim Met Een Stoompijpje

Succesvol microfoam maken met een stoompijpje begint met krachtige stoom. Om duizenden en duizenden kleine belletjes te creëren, is warmte nodig. Deze kleine belletjes vangen de delicate smaken van espresso en de zoetheid van melk. Je vers gezette kopje koffie zal op je tong barsten terwijl de bubbels de perfecte harmonie creëren tussen espresso en zoete, romige melk.

  1. Laat de punt van je stoompijpje zakken tot net onder het oppervlak van de melk. Dit zal je redden van het hoge gesis dat iedereen doet ineenkrimpen en zal een rollende stroom in je melk creëren. Dit helpt om de lucht te breken en een mooie romige microfoam te creëren.
  2. Voeg lucht toe aan je melk. Breng hiervoor de punt van het stoompijpje naar de oppervlakte en maak een scheurend geluid. Het doel is om een latexverfachtige consistentie en textuur te creëren door het hele schuim. Waarschuwing: Til uw toverstok niet te ver uit de kan. U wilt geen bellen op het oppervlak van uw melk blazen of overal heet melkschuim opspatten.
  3. Begin je melk te rollen. Als je genoeg lucht hebt toegevoegd, laat je de punt van het staafje zakken totdat het het melkoppervlak weer raakt. Wees geduldig en zoek een vaste plek. Geef je melk de kans om te rollen, je wilt de kan niet te veel verplaatsen. Rollen is belangrijk omdat het grote bellen breekt en het schuim een gelijkmatige textuur geeft.
  4. Maak de melk niet te heet. Als de melk zo heet is dat je de bodem van je kan niet kunt vasthouden, is dit een teken dat je te ver bent gegaan. In dit geval is minder zeker meer als het gaat om de hoeveelheid warmte die u gebruikt. Pas op dat de melk niet kookt. Zodra de melk schuimig is, voeg je het toe aan je espresso en drink je het op. Je kunt ook een latte-hart toevoegen om jezelf uit te dagen als je daar zin in hebt.

Kun Je Microfoam-melk Thuis Maken?

Wil je thuis de perfecte lattes maken?

De mogelijkheid om een correct gemaakt microschuim in je cuppa joe te gieten, kan je drankervaring echt veranderen.

Er zijn drie manieren waarop u dit kunt doen. Een automatische melkopschuimer is de snelste en meest efficiënte manier om microschuim te maken.

Dit apparaat verwarmt niet alleen de melk voor je, maar creëert binnen enkele minuten het gewenste schuimniveau. Een goedkoper alternatief om vergelijkbare resultaten te krijgen voor een fractie van de kosten, is om warme melk in een Franse pers te pompen.

Je kunt ook een handmixer gebruiken om melk op te kloppen. Dit is de laatste redmiddeloptie, omdat het moeilijk is om met dit apparaat echt elk type kleine bubbels te bereiken. Het brengt meer een macrofoam-sfeer met zich mee, maar aan de positieve kant is opruimen een fluitje van een cent.

Melktemperatuur

De temperatuur van je melk is een ander ding om over na te denken. Als je melk te heet is, krijg je een uitgerekte fluwelen textuur die een beetje plat valt.

Te koude melk geeft het een natte, papperige smaak. Als je gewoon ineenkromp, zat je op dezelfde pagina. Wij ook. De sweet spot waar je naar moet streven is 140-71 C of 60-71 graden Celsius. Het kan enige oefening vergen om de juiste schuimconsistentie te krijgen, maar als je dat eenmaal hebt gedaan, is het gemakkelijk, je kunt een thermometer gebruiken.

Nu je weet wat microschuim is, welke dranken het gebruiken, hoe je melk tot in de perfectie kunt opschuimen met een stoompijpje of een eenvoudig huishoudapparaat, en je bent klaar om je latte-kunstvaardigheden te testen, ren naar de keuken en zet ze op de test.

Nadat je je perfecte latte hebt ingeschonken, zul je misschien merken dat je deze keer je plaatselijke coffeeshop een run voor zijn geld kunt geven.

  • Koffie feiten

    Verbeter je koffiespel en experimenteer met je koffiezetproces en de Moccamaster-koffieverhoudingsformule!

  • Hoe te brouwen?

    Als u elke ochtend de beste koffie wilt zetten, moet u de tijd nemen om uw fouten te identificeren en te herstellen.

  • Hoe te brouwen?

    Ben je dol op espresso, maar kun je geen klein fortuin missen voor een espressomachine? Er zijn veel opties. Dit zijn de vier goedkoopste methoden.

  • Koffie Feiten

    Leer genieten van zwarte koffie zonder suiker en room.

  • Koffie feiten

    Schaduw of zon? Deze twee woorden betekenen een wereld van verschil in de koffie-industrie. Als je van goede koffie houdt en het milieu belangrijk vindt, moet je het weinig bekende geheim van koffie in de schaduw kennen. We hebben hier alle informatie die je nodig hebt.