De Perfecte Koffiezettemperatuur

De temperatuur van je koffie is belangrijk voor je.

Temperatuur is de belangrijkste reden voor sub-par koffie. Je kopje koffie smaakt meer naar een wee als het te warm of te koud is.

Er is een perfecte temperatuur voor koffie, ongeacht hoe deze wordt gezet. Het is het geluksnummer van elke barista 205.

De Perfecte Koffiezettemperatuur

205 graden (dat is Fahrenheit, of 96 graden Celsius) is de ideale watertemperatuur om koffie te zetten. Dit is eigenlijk lager dan de temperatuur waarbij water kookt, namelijk 212 ° (100 ° C). U kunt uw warmtemetingen controleren met behulp van een thermometer, of u kunt deze benaderen. Om ervoor te zorgen dat je de beste zettemperatuur hebt, raden we je aan een thermometer te gebruiken.

Wat Gebeurt Er Als Je Op De Verkeerde Temperatuur Brouwt?

Het is belangrijk om te begrijpen hoe het zetten van te warm of te koud koffie je koffie kan bederven.

Als u te heet zet, kan uw koffiedik te veel worden geëxtraheerd. Overextractie treedt op wanneer de smaken en aroma’s in het terrein te snel en te veel vrijkomen, waardoor een bittere, onaangename smaak van lage kwaliteit ontstaat. Daarom moet u bij het handmatig zetten van koffie het water alleen aan de kook brengen en niet overkoken.

Als water te lang kookt, kan er meer zuurstof worden afgevoerd. Het maakt koffie bitter en flauw.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Koudere temperaturen vertragen bijna elk proces. Evenzo kan het zetten van koffie met te koud water ook de smaak ervan beïnvloeden. De smaken en aroma’s in het koffiedik worden niet voldoende geëxtraheerd wanneer barista’s brouwen met water dat te koud is. Dit resulteert in onder-geëxtraheerde koffie die vlak en zuur van smaak is.

Gadgets Om De Klus Te Klaren

De traditionele thermometer is een geweldig hulpmiddel om te hebben. Je kunt een nauwkeuriger hulpmiddel kopen, de laserthermometer, als je daar zin in hebt. Deze handige tools zijn gemakkelijk te vinden bij de meeste bouwmarkten. Ze zijn nuttig omdat je de temperatuur op afstand kunt meten en je kat daarna ook kunt amuseren.

Een ander handig hulpmiddel is de elektrische waterkoker met zwanenhals. Met de elektronische voet regel je de temperatuur van de waterkoker. Perfect nauwkeurig, deze waterkokers zijn de ultieme must-have voor de veeleisende en/of gevaarlijk obsessieve koffiekenner.

Tip: Als je met een gewone pot of ketel werkt (nooit beide, anders vliegen de beschuldigingen van zwartheid ongevraagd door je keuken), kun je altijd de beproefde methode gebruiken die onze voorouders gebruikten bij Ye Olde Beane & Brew, of waar koloniale hipsters ook gingen : kook het maar. Zodra het gekookt is, verwijder je het gedurende 30 seconden, wat je meestal iets geeft in de buurt van 199-205 graden.

En terwijl we het over water hadden, onthoud: afhankelijk van waar u woont, kan kraanwater uw koffie nadelig beïnvloeden. Gebruik altijd gefilterd water om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke koffiezet.

Hoe Zit Het Met Koude Koffie?

Voor de beste extractie kan hete koffie in 2 tot 4 minuten gezet worden. Er zijn twee temperatuurmethoden voor het koud zetten van koffie: trekken bij kamertemperatuur (ongeveer 21 C) en trekken bij standaard koelkasttemperatuur (ongeveer 35 graden F).

Bij het trekken op kamertemperatuur kunt u brouwen met koud water of water op kamertemperatuur (zolang het maar niet heet wordt). De weektijd is korter als de temperatuur hoger is. Het duurt ongeveer 8-12 uur, maar we raden rond de 10 uur aan. Door de hogere temperatuur krijgt de koffie een sterkere smaak en meer body.

Hoe langer het duurt voordat de smaak uit de grond is gehaald, hoe kouder het water. Koud brouwen duurt 12 tot 20 uur, maar we raden ten minste 16 uur aan. Het weekproces is langzamer en lichter als het koud is. Het benadrukt ook de smaken en ondertonen meer en produceert koffie die minder zuur is.

Afkoelen

Soms kan het teleurstellend zijn om te ontdekken dat uw brouwsel niet zo goed is als u had gehoopt. Maar het goede nieuws is dat bijna elke complicatie die je tegenkomt kan worden verholpen, dus wees niet bang!

De belangrijkste kwaliteit van koffie is de temperatuur. Het is nog belangrijker om een nauwkeurige, consistente temperatuur te behouden. Als je nog steeds problemen hebt met smaak, neem dan even de tijd om te ademen, beoordeel de situatie en begin dan met het diagnosticeren van het probleem.

  • Koffie feiten

    Koffie kan een olieachtige film ontwikkelen, maar het is niet ongewoon. We laten u zien hoe u het schuim verwijdert.

  • Koffie feiten

    Zuurgraad in koffie kan zure reflux, interstitiële cystitis en brandend maagzuur veroorzaken. Voor pijnvrije koffie, bekijk onze tips voor koffietemmers.

  • Hoe te brouwen?
  • Hoe te brouwen?

    De kwaliteit van uw koffie kan worden bepaald door hoe licht en luchtig het schuim wordt toegevoegd aan uw latte of espresso in uw plaatselijke winkel. Leer thuis microfoam maken met onze tips.

  • Onze lijst met beste heetwaterketels voor het zetten van overgietkoffie staat vol met prachtig design en hoge functionaliteit.